Архів за місяць Червень 2024

АвторЧопік Олена

Вітання завідувачу кафедри Світлані Михальській з присвоєнням вченого звання професора

Колектив кафедри спеціальної та інклюзивної освіти щиро вітає завідувача кафедри, доктора психологічних наук Світлану Анатоліївну Михальську з присвоєнням вченого звання професора відповідно до наказу МОН України № 920 від 26 червня 2024 року!

Світлано Анатоліївно, бажаємо Вам успіхів, наснаги в подальшій професійній діяльності, нових ідей, реалізації власного потенціалу та здійснення найкращих задумів!

АвторЧопік Олена

Розробка освітнього продукту для дітей з особливими освітніми потребами

Професор кафедри Світлана МИРОНОВА взяла участь у засіданні робочої групи щодо планування пілотного проєкту з розробки освітнього продукту для дітей з особливими освітніми потребами. У проєкті будуть брати участь науково-педагогічні та педагогічні працівники різних областей України.
АвторЧопік Олена

Участь М.Г.Буйняк у вебінарі «Діти з аутизмом: як отримати допомогу із соціально-психологічної адаптації у Польщі»

26.06.2024 р. кандидат психологічних наук, доцент Буйняк М.Г. взяла участь у вебінарі «Діти з аутизмом: як отримати допомогу із соціально-психологічної адаптації у Польщі», організованому Фундацією “Porta Vitae” (м. Пйотркув Трибунальський, Республіка Польща). На вебінарі було висвітлено актуальну проблему соціально-психологічної адаптації дітей з РСА та їхніх батьків під час перебування у Польщі, наголошено на найбільш актуальних і розповсюджених організаційних та соціально-психологічних проблемах, з якими зустрічаються сім’ї, які виховують дітей з РСА.

АвторЧопік Олена

Сертифікатна програма «Професійна мобільність сучасного фахівця спеціальної освіти»

З «20» травня по «14» червня 2024 року було реалізовано сертифікатну програму «Професійна мобільність сучасного фахівця спеціальної освіти» для здобувачів вищої освіти ЗВО України, які навчаються за спеціальністю 016 Спеціальна освіта. Спікеркою сертифікатної програми була кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Тетяна ДОКУЧИНА. Програма була спрямована на формування основ професійної мобільності майбутніх фахівців спеціальної освіти для успішної реалізації професійної діяльності в сучасних динамічних умовах розвитку освіти дітей з особливими освітніми потребами.

АвторЧопік Олена

Вийшов друком навчальний посібник С.П. Миронової та С.А. Михальської “Науково-прикладні дослідження і проєкти в спеціальній та інклюзивній освіті”

Вийшов друком навчальний посібник Світлани МИРОНОВОЇ та Світлани МИХАЛЬСЬКОЇ “Науково-прикладні дослідження і проєкти в спеціальній та інклюзивній освіті”. Він адресований науковцям, які здійснюють наукові пошуки, спеціальним педагогам, які реалізують дослідницько-творчу діяльність. Ознайомитися з навчальним посібником можна в бібліотеці університету та репозитарії. Покликання на електронну версію http://elar.kpnu.edu.ua:8081/xmlui/handle/123456789/8084

 

 

АвторЧопік Олена

Навчально-реабілітаційному центру «Левеня» – 25 років!

11-12 червня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри спеціальної та інклюзивної освіти взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній онлайн конференції з міжнародною участю «Зміна підходів до освіти дітей з особливими освітніми потребами: 25 років досвіду» на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня».

У конференції, присвяченій 25-річчю з часу заснування «Левеня», взяли участь представники профільних міністерств і реабілітаційних центрів України, народні депутати України, обласна влада, освітяни й громадськість, представники Львівської обласної ради, які привітали центр з ювілеєм.

Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» є одним з найкращих закладів в Україні для дітей з порушеннями зору. Сьогодні  центр є майданчиком для апробацій нових ідей, змін, інновацій та творчості.

Колектив кафедри спеціальної та інклюзивної освіти щиро вітає директора навчально-реабілітаційного центру «Левеня», кандидата педагогічних наук, президента ГО «Всеукраїнська асоціація працівників спеціальної та інклюзивної освіти» Віру Ремажевську та колектив навчально-реабілітаційного центру «Левеня» з чудовим ювілеєм! Бажаємо вам успіхів і натхнення у роботі, процвітання вашому центру! Щиро дякуємо за тісну співпрацю і дружні стосунки протягом 25 років!

АвторЧопік Олена

Участь Буйняк М.Г. у роботі круглого столу на тему «Підвищення якості надання соціальних послуг особам з інвалідністю недержавними організаціями», проведеному спільно з Фондом Abilis Foundation (Фінлянлія, м. Гельсінкі)

4 червня 2024 року кандидат психологічних наук, доцент Буйняк М.Г. взяла участь у роботі круглого столу на тему «Підвищення якості надання соціальних послуг особам з інвалідністю недержавними організаціями», проведеному спільно з Фондом Abilis Foundation (Фінлянлія, м. Гельсінкі).
Метою круглого столу є просування підходу інклюзивності у організації та наданні соціальних послуг особам з інвалідністю в Україні та ознайомлення з міжнародним досвідом планування інклюзивних послуг.