Гостьова лекція у межах вивчення дисципліни «Робота асистента вчителя і вихователя інклюзивних закладів»

АвторЧопік Олена

Гостьова лекція у межах вивчення дисципліни «Робота асистента вчителя і вихователя інклюзивних закладів»

7 лютого 2023 року для здобувачів вищої освіти груп KorO1-B20 і KorL1-В20 першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта була проведена гостьова лекція Пацай Т.В., директором комунальної установи «Крижопільський інклюзивно-ресурсний центр», у рамках вивчення предмету «Робота асистента вчителя і вихователя інклюзивних закладів».

Тетяна Володимирівна розповіла коротко про історію створення їхнього ІРЦ, проаналізувала основні завдання ІРЦ, прокоментувала нормативно-правову базу інклюзивної освіти, а також поділилася цінним досвідом роботи фахівців ІРЦ з учасниками команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами інклюзивних закладів. Особливу увагу директор ІРЦ приділила питанню співпраці фахівців ІРЦ з асистентами вчителів і вихователів інклюзивних закладів. Тетяна Володимирівна наголосила на важливій ролі асистентів вчителів і вихователів в організації інклюзивного навчання дітей з ООП.

Щиро дякуємо Тетяні Володимирівні за цікаву та змістовну лекцію для майбутніх вчителів-дефектологів! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю згідно укладеного договору між кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти і комунальною установою «Крижопільський інклюзивно-ресурсний центр».

Про автора

Чопік Олена editor