Участь здобувачів вищої освіти у програмі академічної мобільності в Фундації PORTA VITAE (м. Пйотркув-Трибунальський, Республіка Польща)

АвторЧопік Олена

Участь здобувачів вищої освіти у програмі академічної мобільності в Фундації PORTA VITAE (м. Пйотркув-Трибунальський, Республіка Польща)

Здобувачі вищої освіти KorO1-B20 групи, Бортняк Ю., Мензат К., Прошина А. і Процко І.,  брали участь у програмі академічної мобільності в Фундації PORTA VITAE (м. Пйотркув-Трибунальський, Республіка Польща) в межах проходження виробничої педагогічної практики в закладах дошкільної та загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням на посаді асистента вчителя в період з 13.11.2023 р. до 15.12.2023 р. відповідно до договору.

Мета участі у програмі академічної мобільності: формування компетентностей, необхідних для виконання функціональних обов’язків асистента вихователя у закладах дошкільної освіти з інклюзивним навчанням.

Завдання участі у програмі академічної мобільності:

  1. Ознайомлення з особливостями організації інклюзивного навчання в Польщі, зокрема, з роботою асистента вихователя.
  2. Ознайомлення з документацією асистента вихователя.
  3. Систематичне відвідування занять, корекційно-розвиткових занять, виховних заходів, спостереження за організацією режимних моментів упродовж дня.
  4. роведення корекційно-розвиткового заняття з дітьми з ООП.
  5. Аналіз ІПР дітей з ООП.
  6. Ведення щоденника практики.

Під час звітної конференції здобувачі вищої освіти поділилися цінним досвідом проходження практики в Республіці Польщі. А також висловили слова вдячності за надану можливість пройти практику за кордоном, очно ознайомитися з системою спеціальної освіти в Польщі, проаналізувати схожість та відмінність підходів до дітей з РСА в умовах спеціального закладу в Україні та Польщі.

Про автора

Чопік Олена editor