Гостьова лекція Атаманчук В. Д. у межах вивчення ВОК «Основи соціалізації осіб з особливостями інтелектуального розвитку»

АвторЧопік Олена

Гостьова лекція Атаманчук В. Д. у межах вивчення ВОК «Основи соціалізації осіб з особливостями інтелектуального розвитку»

26 березня 2024 р. у межах вивчення ВОК «Основи соціалізації осіб з особливостями інтелектуального розвитку» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта, що навчаються за ОПП «Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка. Логопедія)» та ОПП Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка) було проведено гостьову лекцію з теми «Особливості соціалізації учнів з інтелектуальними порушеннями в умовах сучасного спеціального закладу освіти». Лекцію підготувала і провела вчитель-методист Кам’янець-Подільського НРЦ Хмельницької обласної ради, вчитель соціально-побутового орієнтування, спеціаліст вищої категорії Атаманчук В. Д. Під час лекції було обговорено роль спеціального закладу освіти у процесі соціалізації учнів з інтелектуальними порушеннями, значення особистості педагога у формуванні соціальних навичок та розвитку особистості дитини; необхідність взаємодії батьків дітей із закладом освіти задля успішної соціалізації дітей, а також наведені практичні ситуації, приклади з особистого досвіду вчителя. Великий інтерес у здобувачів вищої освіти викликала демонстрація фрагментів уроків з соціально-побутового орієнтування, на яких учні з інтелектуальними порушеннями виготовляли печиво, готували кутю до Святвечора, працювали у столярній майстерні, виготовляли вироби з глини тощо. Непомітно промайнув час лекції. Здобувачі вищої освіти мали можливість поставити запитання Валентині Дмитрівні та отримали на них відповіді та цінні поради вчителя-практика з багаторічним стажем роботи.

Щиро дякуємо справжньому фахівцеві своєї справи – Валентині Дмитрівні Атаманчук за змістовну лекцію, чудову атмосферу, нові знання і сподіваємося на нові зустрічі!

 

Про автора

Чопік Олена editor