Всесвітній день поширення інформації про аутизм

АвторЧопік Олена

Всесвітній день поширення інформації про аутизм

2 квітня відзначають Всесвітній день поширення інформації про аутизм.  Цей День був встановлений Генеральною асамблеєю ООН 18 грудня 2007 р., резолюція №A/RES/62/139, в якій вказується на необхідність забезпечення дітям і дорослим з розладами спектру аутизму «можливості жити повним і змістовним життям». Метою цього Дня є привернення уваги громадськості до необхідності допомагати людям з аутизмом і підвищувати якість їх життя. По усьому світу 2 квітня одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом. Блакитний колір і пазли є символами цього Дня.

Аутизм – це не про захворювання, а розлад, особливість розвитку, з якою людина народжується і живе усе життя. Людям із розладами спектру аутизму дуже важко комунікувати зі світом і спілкуватися з іншими людьми. Перші ознаки аутизму, зазвичай, проявляються у дітей до 3-х років. Якщо батьки і лікарі їх вчасно помітять, то такій людині можна допомогти втримати зв’язок зі світом. До того ж, інтелект аутистів не завжди понижений, дуже часто такі люди проявляють хороші, а подекуди і виняткові здібності у певних сферах. Наприклад, діти з розладами спектру аутизму іноді проявляють геніальні здібності до малювання, музики, конструювання, математики тощо.

Суспільство має бути обізнаним у питаннях, з якими живуть багато людей, бо незнання породжує страх. Страх і нерозуміння – причина, через яку відгороджуються та відсторонюються. Діти з розладами спектру аутизму потребують нашої підтримки, розуміння і допомоги!

Про автора

Чопік Олена editor